Backpack kopen? Vind de 6 beste backpacks van 2023 - Hero Shop (2023)

Een backpack kopen: Waar moet je op letten?

Als het aankomt op het kopen van een goede backpack zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Om het wat makkelijker te maken hebben we hieronder de belangrijkste eigenschappen van een goede backpack even voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je op moet letten:

Het Gewicht & Formaat van de backpack

Het gewicht en het formaat is natuurlijk erg belangrijk. Het handigste is om een backpack te kiezen die zo groot mogelijk is maar die gelijk zo min mogelijk weegt. Op die manier kan je meer spullen meenemen zonder dat je er echt last van hebt bij het lopen of fietsen op vakantie.

Handige opbergvakken en openingen

Het aantal vakken van de tas is natuurlijk ook erg belangrijk, je wilt immers wel in staat zijn om al je spullen makkelijk kwijt te kunnen. Hoeveel vakken je nodig hebt zal echt afhangen van wat je eigenlijk zoekt. Denk ook na over de opening van de tas, hier bedoelen we met name mee de rits. Kijk of het een rits is die sterk en waterdicht is.

Draagcomfort & Rug ondersteuning

Een tas die niet lekker op je rug zit is natuurlijk niet geschikt voor het backpacken. Kies altijd een trekrugzak die een prettig draaggemak heeft. Hiermee zorg je ervoor dat je hem lang op je rug kan hebben zonder hier last van te hebben. Denk ook aan de rug ondersteuning die de tas je biedt tijdens het lopen.

(Video) The Best Camera Backpack - Custom-build your own!

Rug ventilatie

Een handige tip is om te kiezen voor een backpack die is voorzien van een speciaal soort ventilatie op het vlak aan de rugzijde. Door deze ventilatie zal je het niet zo warm krijgen tijdens het lopen. Hiermee voorkom je dat je na een tijdje een hele plas zweet op je shirt zult zien.

Vak voor drinkwater systeem

Dit is eigenlijk niet echt een must have, maar het is wel handig om te hebben. Als jouw backpack een drinkwater systeem heeft dan is het echt een stuk makkelijker om een slokje water te nemen terwijl je aan het lopen bent. Door middel van een speciaal slangetje kun je drinken, zonder dat je heel jouw fles uit je tas hoeft te halen. ideaal voor de mensen die lekker door willen lopen.

Waterdichtheid van de tas

Dit is wel weer echt een must, vooral als je van plan bent om naar de tropen te reizen. Kies altijd een tas die tegen een goede regenbui kan. Kies je voor een tas die niet waterdicht is dan zal je hier echt spijt van krijgen. Bij de minste of geringste regenbui zullen alle spullen in je tas doorweekt zijn, hier zit je echt niet op te wachten. Kijk dus goed naar de waterdichtheid van de tas die je koopt.

De Kwaliteit van de backpack

Voor het kopen van een goede backpack is het van belang dat je nooit bespaart op de kwaliteit. Met een goede tas voor het backpacken kun je echt voor jarenlang vooruit. Door te kiezen voor een betrouwbaar merk en voor de sterkste materialen weet je zeker dat je een goede aankoop in handen zult hebben.

Looks & design

De uitstraling van je tas is natuurlijk niet minder belangrijk dan alle andere factoren. Voor deze factor zal je echt na moeten denken over wat je zelf het mooiste vindt. Hier kunnen wij namelijk niet echt zelf een oordeel over vellen. Denk na over de algemene uitstraling van de tas en aan de kleuren die terug te vinden zijn op de tas. Een felle tas is wel echt een stuk makkelijker om terug te vinden op het vliegveld, dit zou je dus kunnen overwegen bij het kopen.

(Video) The sniper scene that shocked fans! | Bodyguard - BBC

Een goedkope backpack kopen?

De informatie uit dit artikel komt echt van pas bij het kiezen van een goede tas voor het backpacken. Kijk echt goed naar de tas die je koopt en kies voor kwaliteit. Je wilt namelijk wel zeker weten dat je met de tas prettig kunt lopen tijdens de vakantie. Door de stappen uit dit artikel te volgen is het in ieder geval een stuk eenvoudiger om uit te komen bij de tas die je echt zoekt.

Hoe groot moet mijn backpack zijn?

Wil je een goede backpack tas kopen dan is het van belang om stil te staan over de grootte van de tas. We hebben al even kort aangestipt dat de grootte van de tas echt afhankelijk zal zijn van wat je zelf prettig vindt en wat je zoekt in een tas. Voor het kopen van een tas zijn er een aantal standaard maten terug te vinden. Om het weer even wat makkelijker te maken zijn hieronder de diverse soorten maten terug te vinden.

Backpacks van 20 tot 25 liter

Dit is het kleine formaat wat je kunt vinden. Dit formaat is eigenlijk bedoeld voor de mensen die maar een of twee dagen onderweg zullen zijn. Dit is dan ook de reden dat ze deze tassen ook wel de daypacks noemen. ideaal voor de mensen die niet zoveel nodig hebben of die niet zo lang gaan reizen. Echter zijn ze wel te klein voor grotere vakanties.

(Video) 🌿 BEST HERBA MYSTICA FARMING GUIDE For Pokemon Scarlet & Violet

Backpacks van 50 tot 65 liter

Deze tassen zijn al geluk een stuk groter dan de optie van hierboven. Het voordeel hiervan is dat je echt een stuk meer spullen kan meenemen. Dit is echt handig voor de mensen die van plan zijn om lang weg te blijven of die graag wat meer mee willen nemen. Denk bijvoorbeeld aan een paar extra schoenen of aan bepaalde pannen voor het kamperen.

Backpacks van 65 tot 80 liter

Deze tassen zijn weer een slag groter, al zijn het nog niet de grootste tassen die je kunt vinden. Ondanks het feit dat deze tassen groot zijn kunnen ze zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden bij het reizen.

Backpacks van 80 liter en meer

Heb je nu echt heel veel spullen dan is dit het formaat waar je voor zal moeten kiezen bij het backpacken. Hou er rekening mee dat deze tassen echt gelijk een stuk groter zijn. Dit maakt ze wat minder handig voor de vrouwen, voor hen zijn deze tassen namelijk net even iets te zwaar.

Wat zijn de beste backpack merken?

Voor de aanschaf van een goede tas voor bij het backpacken is het super belangrijk om na te denken over het merk wat je graag wilt kopen. Wil je de beste kwaliteit in handen hebben dan raden wij je aan om voor een van de onderstaande merken te kiezen. Deze merken staat namelijk bekend om de hoogwaardige kwaliteit die zij altijd weer weten te leveren:

Nomad: Duurzaam reisrugzakken

Nomad is een Amerikaans merk dat zich richt op de productie van duurzame rugzakken voor avontuurlijke reizigers. De rugzakken van Nomad zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van reizigers die lange afstanden afleggen.

(Video) Giant Hunt - NPC D&D Compilation 2

Fjallraven: Rugzakken voor outdoor activiteiten

Fjallraven is een Zweeds merk dat bekendstaat om zijn robuuste en functionele rugzakken voor outdoor activiteiten. Het merk maakt gebruik van hoogwaardige materialen en innovatieve technologieën om rugzakken te maken die geschikt zijn voor alle weersomstandigheden.

The North Face: outdoor kleding, schoenen en rugzakken

The North Face is een Amerikaans merk dat bekendstaat om zijn hoogwaardige outdoor kleding, schoenen en rugzakken. The North Face is vooral populair bij mensen die houden van kamperen, wandelen en andere outdoor activiteiten. De rugzakken van The North Face zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van outdoor enthousiastelingen.

Osprey: Innovatieve technologieën en duurzame materialen

Osprey is een Amerikaans merk dat bekendstaat om zijn hoogwaardige rugzakken voor outdoor activiteiten, zoals wandelen, kamperen en fietsen. Osprey maakt gebruik van innovatieve technologieën en duurzame materialen om rugzakken te maken die comfortabel en duurzaam zijn.

Low Alpine: Backpacks geschikt voor alle weersomstandigheden

Lowe Alpine is een Brits merk dat bekendstaat om zijn hoogwaardige backpacks voor outdoor activiteiten, zoals wandelen, klimmen en skiën. Lowe Alpine maakt gebruik van hoogwaardige materialen en innovatieve technologieën om rugzakken te maken die geschikt zijn voor alle weersomstandigheden.

Jack Wolfskin: Populair onder wandelaars en kampeerders

Jack Wolfskin is een Duits merk dat bekendstaat om zijn hoogwaardige outdoor kleding, schoenen en rugzakken. Jack Wolfskin is vooral populair bij mensen die houden van kamperen, wandelen en andere outdoor activiteiten. De rugzakken van Jack Wolfskin zijn gemaakt van duurzame materialen en zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van outdoor enthousiastelingen.

(Video) Lost & Found | Critical Role | Campaign 2, Episode 13

Een backpack of toch een koffer?

Veel mensen vragen zich af of het nu handiger is om een koffer of een backpack te kopen. Dit zal echt afhangen van de soort vakantie die je wilt houden. Ben je van plan om rond te reizen dan is een backpack echt een must, je kunt nu eenmaal niet je koffer overal mee naar toe te nemen. Blijf je echter op dezelfde plek dan is een koffer een betere optie om voor te kiezen.

Handige backpack accessoires

Wil je alles uit jouw backpack halen dan is het handig om jouw tas uit te rusten met diverse soorten accessoires. Hieronder zijn een aantal handige accessoires terug te vinden om te overwegen:

  • Regenhoes – door te kiezen voor een regenhoes weet je zeker dat jouw tas droog zal blijven tijdens de meest erge regenbuien. Dit is echt een aanrader voor de mensen die van plan zijn om te reizen naar de regenachtige gebieden.
  • Transporthoes / Flightbags – deze hoezen zorgen ervoor dat jouw tas geen schade zal oplopen tijdens het reizen in het vliegtuig. Dit maakt het echt een stuk eenvoudiger om je spullen heel te houden. Er wordt namelijk nog wel eens geschoven met de tassen, dit is niet echt optimaal.
  • Slotjes – kies je voor slotjes dan hoef je je nooit meer zorgen te maken over je spullen. Hiermee zorg je ervoor dat niemand meer toegang zal krijgen tot jouw tas.
  • Packing cubes – deze handige bakjes zorgen ervoor dat je jouw spullen eenvoudig kunt indelen. Hiermee zal je jouw spullen makkelijk kunnen vinden in de tas!

Lees ook andere artikelen rondom reizen:

  • Tips voor het kopen van de beste handbagage koffer
  • Top 4 beste drones met camera voor op reis
  • De Ultieme GoPro ReisChecklist

Videos

1. Central Cee Goes Shopping for Sneakers at Kick Game
(Kick Game)
2. 5 Best Personal Robots You Can Buy In 2023
(BestProducts)
3. 11 CARRY ON TRAVEL ESSENTIALS - WHAT TO PACK FOR YOUR NEXT TRIP
(Nicole and Mico)
4. BUYER'S REMORSE?! MacBook Pro 16 - One Year Later!
(Tech Gear Talk)
5. 10 Things We Wish We'd Known About E-Bikes
(Global Cycling Network)
6. SLOBBY ROBBY VISITS BARGAIN HUNTERS THRIFT STORE DESIGNER HANDBAGS RETRO NBA CLOTHING KNOWLEDGE
(Bargainhuntersthrift)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated: 02/11/2023

Views: 6209

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.